4 & 18 sept, 2 okt 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: centraal gelegen (ntb)

Workshop Track – E-mobiliteit

Voor de E-mobiliteit-keten vraagt de circulaire economie om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. CIRCO biedt een driedaagse cursus aan om bedrijven en toeleveranciers op weg te helpen en kennis op te doen over circulair ondernemen en circulair design.

Lees meer

5 & 18 sept, 2 okt 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: centraal gelegen (ntb)

Workshop Track – Single-Use Plastics

Vanaf 3 juli 2021 is de EU-regelgeving rond Single-Use Plastics (SUP) van kracht. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen voor bedrijven die single-use verpakkingen en wegwerpartikelen produceren en de retailbedrijven die dit op de markt brengen. CIRCO biedt in samenwerking met NRK Verpakkingen een driedaagse workshop aan om horeca, food-retail bedrijven, toeleveranciers en recyclingbedrijven op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design.

Lees meer

CIRCO Track Single-Use Plastics

5 & 19 sept, 3 okt 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: Noord-Nederland (ntb)

Workshop Track – Circulaire PET-trays Noord-Nederland

PET-schalen worden op grote schaal gebruikt voor de verpakking van onder meer vlees. Deze verpakkingen worden door Kunststof Sorteer Installaties gescheiden en komen terecht in de PET-stroom. Helaas zijn de meeste PET-schalen niet ontworpen met het oog op recycling. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. CIRCO biedt een driedaagse cursus aan om jou als bedrijf in samenwerking met je keten op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design.

Lees meer

CIRCO Track

10 & 24 sept, 3 okt 2019

9.00 – 18.00 uur

Locatie: Gelderland (ntb)

Workshop Track – Gelderse Maakindustrie

CIRCO biedt een driedaagse cursus aan om jou als bedrijf op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design. Samen met een inspirerende groep deelnemers worden nieuwe kansen ontdekt en wordt nieuwe, circulaire business in gang gezet. Deze Track wordt speciaal georganiseerd voor de Gelderse maakindustrie.

Lees meer

CIRCO

13 sept 2019

09.00 – 17.30 uur

Locatie: regio Utrecht (exacte locatie ntb)

Circular Design Class – Consumer Goods & Manufacturing Industry

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam in de sector consumentengoederen en professionele producten – onder anderen productontwerpers, productmanagers, interieur- en meubelontwerpers.

Lees meer

CIRCO

17 sept, 8 & 29 okt 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: provincie Overijssel (exacte locatie ntb)

Workshop Track – Smart Industry

In deze CIRCO Track breng je de ontwikkeling van jouw producten en processen een stap verder, waarbij je het toepassen van Smart Industry slim combineert met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Denk daarbij bijvoorbeeld aan grondstof-efficiency, levensduurverlenging van componenten en producten en het delen van middelen in plaats van aanschaffen.

Lees meer

25 sept, 9 & 16 okt 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: omgeving Deventer (ntb)

Workshop Track – Tapijt en Interieurtextiel

Provincie Overijssel, Cleantech Regio en CIRCO organiseren in samenwerking met Modint, NRK en VLK in september en oktober een Circular Business Design Track met het thema tapijt en interieurtextiel. Deze Track is speciaal bedoeld voor bedrijven in de keten van tapijt, kunstgras en interieurtextiel die kansen zien om hun producten circulair te maken.

Lees meer

CIRCO

2, 9 & 18 oktober 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: Haarlem Kennemerland (ntb)

Workshop Track – Maakindustrie & Bouw Haarlem Kennemerland

Deelname aan de CIRCO Circular Business Design Track biedt jouw bedrijf dé kans om aan de slag te gaan om circulaire business te creëren. Deze speciale CIRCO Track wordt georganiseerd in samenwerking met Cirkelstad Haarlem Kennemerland. Zij werken toe naar een regio zonder afval en zonder uitval met focus op wonen, groen, interieur, beheren en bouwen.

Lees meer

CIRCO

10 & 30 okt, 12 nov 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: centraal gelegen (ntb)

Workshop Track – Packaging for reverse logistics

Voor producten die bestaan uit waardevolle materialen, onderdelen, nutriënten of milieuschadelijke stoffen is een efficiënt systeem van inzamelen, demontage, hergebruik en opwerking of afvalverwerking nodig. Kunststof verpakkingen spelen een cruciale rol in de realisatie van dit systeem. Zo’n systeem vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. CIRCO biedt een driedaagse cursus aan om jou als bedrijf op weg te helpen en met je keten kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design.

Lees meer

CIRCO Track

16 & 31 okt, 6 nov 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: Plek Apeldoorn

Workshop Track – Circulaire bouw en toelevering

Circulaire economie is hot. Het is een systeem waarin producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Of waarin producten worden aangeboden in plaats van diensten. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. CIRCO biedt een driedaagse workshop aan om jou als bedrijf op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design. Deze Track wordt speciaal georganiseerd voor bedrijven in de regio Apeldoorn uit de bouwketen, gebouwgerelateerde maakindustrie en toeleveranciers.

Lees meer

CIRCO Track

31 okt, 14 & 28 nov 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: centraal gelegen (ntb)

Workshop Track – Machinebouw en Metaal

De circulaire economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Voor de machinebouw vraagt dit om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. Hiervoor zijn vaak ook nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags praktijkgericht ontwikkeltraject aan, om samen met ketenpartners een eigen circulaire propositie in ontwerp en businesscase uit te werken. Zo ontdekken we samen nieuwe kansen en zetten we circulaire business in gang.

Lees meer

CIRCO Track

6 & 20 nov, 4 dec 2019

9.00 – 18.00 uur

Locatie: centraal gelegen (ntb)

Workshop Track – Recreatiebranche

CIRCO en RECRON, brancheorganisatie in de recreatiesector, organiseren gezamenlijk een Circular Business Design Track. De Track is speciaal bedoeld voor bedrijven in de recreatieketen die hun producten en diensten circulair willen maken en die van elkaar willen leren. Actuele thema’s zijn circulair bouwen & circulaire inrichting en het tegengaan van water- en voedselverspilling en de zin en onzin van verpakkingsmaterialen.

Lees meer

CIRCO

6 & 20 nov, 4 dec 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: centraal gelegen (ntb)

Workshop Track – Verpakkingsmaterialen bouw

Op de meeste bouwplaatsen worden materiaalstromen gescheiden en efficiënt en economisch verantwoord verwerkt, gerecycled of afgevoerd. Maar verpakkingsmaterialen worden met de producten meegeleverd, zonder dat hier bewust naar gekeken wordt. CIRCO organiseert een workshop voor bedrijven die toegevoegde waarde zien in het terugdringen van verpakkingsmaterialen in de bouw. En die hierbij op weg geholpen willen worden in een gefaciliteerd design-proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers.

Lees meer

CIRCO Track bouw

8, 22 en 29 november 2019

09.00 – 18.00 uur

centraal gelegen (n.t.b.)

Workshop Track Circulaire Fietsindustrie

RCT Gelderland en Dutch Bicycle Center organiseren in november samen met CIRCO een Track voor de Fietsindustrie. Drie eendaagse workshops, verspreid over twee maanden. Dit is jouw kans om de mogelijkheden van circulair ondernemen te verkennen.

Lees meer

12 nov 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: centraal gelegen (ntb)

Circular Design Class – Bouw

Hoe kun je als creatieve professional bijdragen aan de ontwikkeling van de circulaire economie, en daarbij zelf nieuwe business genereren? Je leert het in deze CIRCO Circular Design Class, speciaal voor de bouwsector. In deze ééndaagse cursus word je ondergedompeld in de wereld van circular design, oefen je samen met de andere deelnemers de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire processen.

Lees meer

CIRCO Class

Datum: ntb, na de zomer

9.00 - 18.00 uur

Locatie: centraal gelegen (ntb)

Workshop Track – Circulaire Tuinbranche en Retail

Circulaire economie: je hoort de term tegenwoordig veel voorbij komen. Het is een systeem waarin producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. CIRCO biedt een driedaagse cursus aan om jou als bedrijf in de retail- en tuinbranche op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design.

Lees meer

CIRCO Track

Archief

28 mei, 13 & 25 juni 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: centraal gelegen (ntb)

Workshop Track – Flexibele kunststoffen

Circulaire economie is een hot issue. Het is een systeem waarin producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. CIRCO biedt een driedaagse cursus aan om jou als bedrijf op weg te helpen en kennis op te doen over circulair ondernemen en circulair design. Deze Track is speciaal bedoeld voor bedrijven in de kunststofketen die werken met zacht PVC.

Lees meer

CIRCO Track

22 mei, 5 & 19 juni 2019

9.00 – 18.00 uur

Locatie: Social Impact Factory, Utrecht

Workshop Track – Kringloopbedrijven

Door de snelle opkomst van de circulaire economie is de markt voor recycling en afval sterk in beweging. Nieuwe kansen dienen zich aan. Hoe kunnen kringloopbedrijven hun positie in de afvalketen behouden en versterken?

Lees meer

CIRCO Workshop Track Kringloopbedrijven

21 juni 2019

09.00 – 17.30 uur

Locatie: Utrecht (ntb)

Circular Design Class – Consumer Goods

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam in de sector consumentengoederen – onder anderen productontwerpers, productmanagers, interieur- en meubelontwerpers.

Lees meer

CIRCO class consumer goods

18 juni 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: centraal gelegen (ntb)

Circular Design Class – Bouw

Hoe kun je als creatieve professional bijdragen aan de ontwikkeling van de circulaire economie, en daarbij zelf nieuwe business genereren? Je leert het in deze CIRCO Circular Design Class, speciaal voor de bouwsector. In deze ééndaagse cursus word je ondergedompeld in de wereld van circular design, oefen je samen met de andere deelnemers de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire processen.

Lees meer

CIRCO

18 april, 9 & 23 mei 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: Gasfabriek, Deventer

Workshop Track – Smart Building & Infra Overijssel

Provincie Overijssel, Cleantech Regio en CIRCO organiseren in april en mei een Circular Business Design Track met het thema Smart Building en Infra. Deze Track is speciaal bedoeld voor bedrijven in de bouw- en infrasector, die kansen zien om delen van hun productie circulair te maken.

Lees meer

CIRCO Track

18 april, 9 & 23 mei 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: The Gallery, Enschede

Workshop Track – Circulaire gebouwinstallaties Overijssel

Het doel van deze CIRCO Track is om de ontwikkeling en toepassing van gebouwinstallaties een stap verder te brengen: van frisse en energiezuinige gebouwen naar circulaire, slimme, energieneutrale of energiepositieve gebouwen.

Lees meer

CIRCO Track

21 mei 2019

15.00 - 18.00 uur

DesignLab Universiteit Twente, Enschede

Miniworkshop – Circulair Café Enschede

Circles organiseert het eerste Circulair Café in het DesignLab van Universiteit Twente. Ondernemers die willen weten hoe circulaire economie van betekenis kan zijn voor hun bedrijf zijn van harte welkom.

Lees meer

16 mei 2019

14.30 - 17.00 uur

IJgenweis Streekbos, Bovenkarspel

Miniworkshop – Circular Economy Booster Westfriesland

Tijdens de Circular Economy Booster Westfriesland geeft Pepijn Duijvestein van CIRCO een miniworkshop. Ervaar hoe je met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën concrete eerste stappen kunt zetten in de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en businessmodellen.

Lees meer

3 & 17 april, 9 mei 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: Noord-Holland (ntb)

Workshop Track – kunststof en consumentengoederen Noord-Holland

In een serie van drie workshops, georganiseerd door provincie Noord-Holland, helpt CIRCO jou op weg om samen nieuwe kansen te ontdekken en circulaire business in gang te zetten. Deze editie is speciaal gericht op producenten, leveranciers en hun klanten in de sector consumentengoederen en kunststof in Noord-Holland (o.a. meubels, textiel, recreatie en verpakkingen).

Lees meer

CIRCO

11 april 2019

14.15 & 19.15 uur

't Handelshuys voor zaken & maken, Uden

Miniworkshops – Netwerkbijeenkomst Uden

Wil je samen met anderen leren hoe jouw bedrijf aan de slag kan met de circulaire economie? Ben je op zoek naar circulaire kennis en inspiratie? Kom op 11 april naar een van de twee netwerkbijeenkomsten in Uden en volg een CIRCO-miniworkshop.

Lees meer

CIRCO miniworkshop

1, 15 & 29 maart 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: Noord-Holland (ntb)

Workshop Track – Agro Noord-Holland

De agrarische sector is volop in beweging! Vanuit circulariteit sluiten ontwikkelingen in de sector als kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw, klimaatadaptatie, energietransitie en decentrale productie op het erf daar prima op aan.

Lees meer

13 feb 2019

12.25 – 13.20 uur/13.35 – 14.30 uur

Het Nieuwe Warenhuis, Alkmaar

Miniworkshops – Innovatiefestival Noord-Holland

Circulair ondernemen biedt bedrijven businesskansen en de mogelijkheid om zorgvuldiger met grondstoffen en materialen om te gaan. Maar hoe genereer je meer omzet met minder grondstoffen?

Lees meer

28 nov & 13 dec 2018, 9 jan 2019

9.00 - 18.00 uur

Locatie: centraal gelegen

Workshop Track – Circular Stage Design

Het beperken van de hoeveelheid afval is een belangrijk onderdeel van festivalverduurzaming. Liefst 50% van het festivalafval is afkomstig van de stages (podia) en decoratie. Daarom nodigen CIRCO & Green Events ontwerpers, bouwers en producenten van stages, leveranciers van decors en festivalorganisatoren uit om samen circulaire stappen te zetten op het gebied van het ontwerp/design en het businessmodel.

Lees meer

CIRCO

7 en 21 nov, 12 dec 2018

9.00 - 17.00 uur

Omgeving Friesland

Workshop Track – Friesland/Noord-Nederland

Ben jij een ondernemer of bedrijf uit (de omgeving van) Friesland/Noord-Nederland en wil je verkennen wat de circulaire economie voor jou kan betekenen? In deze driedaagse CIRCO Track ga je onder leiding van ervaren CIRCO-trainers en samen met de andere deelnemers aan de slag met een langetermijnvisie én een concreet plan dat je morgen kunt uitvoeren.

Lees meer

CIRCO Track

7 en 21 nov, 4 dec 2018

9.00 - 18.00 uur

Centraal gelegen

Workshop Track – Bouw

Deelnemende bedrijven gaan aan de slag met het creëren van circulaire business in een serie van drie workshops aan de hand van een circulaire designmethodologie. Deelnemers werken een circulaire propositie uit met een businessmodel, product(re)design en aanvullende diensten.

Lees meer

CIRCO

1 en 15 nov, 6 dec 2018

09.00 - 17.30 uur

Omgeving Haarlemmermeer

Workshop Track – Circulaire scholenbouw Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer heeft een enorme circulaire bouwopgave gesteld voor de komende jaren en daagt marktpartijen uit hier invulling aan te geven. Deze specifieke CIRCO Track legt, in samenwerking met C-creators, de focus op het circulair bouwen en verbouwen van scholen.

Lees meer