Circular Design Class – Bouw & Vastgoedsector

De circulaire revolutie binnen de bouw- en vastgoedsector is begonnen. De bouwsector is momenteel niet toekomstbestendig en is wereldwijd verreweg de grootste verbruiker van grondstoffen (bijna de helft van de verbruikte grondstoffen). Hoe moeten wij Nederland, met een van de hoogste bevolkingsdichtheden ter wereld, nu en in de toekomst bedienen?

Een slimmer en efficiënter grondstoffenmanagement is cruciaal om welvaart blijvend mogelijk te maken. Daarom nodigt CIRCO architecten, interieurontwerpers of andere betrokken creative professionals uit de bouw- en vastgoedindustrie uit om middels de principes van de circulaire economie aan een toekomstbestendige industrie te werken.

CIRCO Circular Design Class

Deze CIRCO design class is toegespitst op de bouwsector als geheel, voor opdrachtgevers en voor de creatieve professional. Tijdens deze eendaagse workshop leer je als creatieve professional in de bouw de ins & outs over ‘circular design’. Wat zijn de principes van de circulaire economie, waarom is het interessant voor jou en je opdrachtgever en hoe neem je als creatieve professional de rol van change agent in? Je gaat concreet aan de slag met circulaire business modellen en ontwerpstrategieën, waarbij het TU Delft onderzoek ‘Products That Last’ vertrekpunt is.

Deze class wordt aangeboden in samenwerking met BNA.

Take aways

  • Inzicht en inspiratie circulaire economie, circulaire business modellen en design-strategieën;
  • Vergroot je kennis middels tools en methodes om naar een circulaire toekomst te werken;
  • Overzicht van de rollen die een architect kan innemen in het circulaire-designproces;
  • Word deel van een groeiend netwerk van circular professionals in de bouw;
  • Ontwikkel jezelf naar een onderscheidende change agent met groeikansen voor jezelf en je bedrijf;
  • Zet eerste stappen naar een circulaire toekomst.

Praktische informatie

Deelnemers
Deze Class is speciaal voor creatieve professionals uit de bouwsector (architecten, interieurdesigners, ruimtelijke ontwerpers, industrieel ontwerpers etc). Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Datum
19 september 2018

Tijden
09.00 – 17.30 uur

Locatie
Circl, Amsterdam

Kosten
De deelnamekosten (inclusief lunch en boek) bedragen € 295 excl. btw per deelnemer, €195 excl. btw voor leden van BNA. De reguliere deelnamekosten bedragen €500 excl. btw; het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Workshop trainers
Deze Class wordt geleid door Pieter van Os (Reversed Concepts) en Marien Korthorst (Cirkel Design).

Aanmelden
Je kunt je via de BNA aanmelden voor deze Class: mijn.bna.nl/cursusinformatie/circo-design-class