Circular Design Class – Verpakkingsontwerp KIDV

Hoe kan je als verpakkingsontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer mee gaan en ook de verpakkingen slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. Samen met het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) wordt deze speciale editie van de CIRCO Circular Design Class aangeboden voor verpakkingsontwerpers om kennis en nieuwe inzichten te krijgen op het gebied van circulair design.

Programma

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek “Products that Last” (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

Praktische informatie

Deelnemers
De Class is gericht op verpakkingsontwerpers die circulaire design strategieën en business modellen (willen) toepassen. Het maximaal aantal deelnemers is 15. Selectie vindt plaats op basis van profiel en motivatie.

Datum
24 mei 2018

Tijden
09.00 – 17.30 uur

Locatie
Nader te bepalen

Kosten
De deelnamekosten bedragen € 100 excl. btw per deelnemer, inclusief lunch en boek. De kostprijs van de Class is € 500. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Workshop trainers
Deze Class wordt geleid door Siem Haffmans (Partners for Innovation) en Karen van de Stadt (KIDV).

Aanmelden
Meld je hier aan!