Design Class – zelfstandig ontwerpers

Hoe kun je als creatieve professional bijdragen aan de ontwikkeling van de circulaire economie, en daarbij zelf nieuwe business door generen? Je leert het in de CIRCO Circular Design Class. In deze ééndaagse training word je opgeleid op gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in jou rol bij het realiseren van circulaire producten en services.

De inhoud van de Class is gebaseerd op het onderzoek en boek “Products that Last” (TU Delft, 2014) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Deze worden toegelicht door de auteurs: associate professor Conny Bakker en senior researcher Marcel den Hollander. Er komen verschillende inspirerende praktijkvoorbeelden langs van koplopers. De circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën passen we toe op jouw situatie. Op basis van de principes van ‘Products that Last’ maken we nieuwe concepten voor bestaande producten en diensten van jouw bureau.

Om je nieuwe inzichten toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de Class krijg je inzicht in hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers en collega’s kunt krijgen.

Praktische informatie

Deelnemers
Deze Class is speciaal voor zelfstandig ontwerpers. Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Datum
21 september 2017

Tijden
09.00 – 17.30 uur

Kosten
De deelnamekosten bedragen € 100 excl. BTW per deelnemer.
Dit gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Workshop trainers
De Classes worden geleid door Siem Haffmans (Partners for Innovation) en Simone Gager (Circle Economy).

Aanmelden
Meld je hier aan!