Workshop Track – Circular Stage Design

Met 21 miljoen festivalgangers per jaar is Nederland een echt festivalland. Steeds meer organisatoren van deze evenementen zetten in op verduurzaming. Festivals hebben dan ook steeds vaker een rol als koploper en zijn regelmatig kleine test- en broedplaatsen voor duurzame innovatie. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook marktkansen op.

Het beperken van de hoeveelheid afval is een belangrijk onderdeel van de festivalverduurzaming. Maar liefst 50% van het festivalafval is afkomstig van de stages (podia) en decoratie. Daarom nodigen CIRCO & Green Events ontwerpers, bouwers en producenten van stages, leveranciers van decors en festivalorganisatoren uit om samen circulaire stappen te zetten op het gebied van het ontwerp/design en het businessmodel.

De CIRCO Circular Business Design Track is een programma voor bedrijven. Je maakt kennis met de principes van de circulaire economie en verkent kansen voor jouw onderneming. In deze serie van drie workshops gaan we samen aan de slag met circulaire oplossingen voor het decor en de podia op festivals. Na afloop is er zowel een langetermijnvisie ontwikkeld als een concreet plan om morgen mee aan de slag te gaan.

Dag 1: Initiate
Circulaire mogelijkheden ontdekken

Dag 2: Ideate
Circulaire businessmodellen en ontwerpideeen creeren & tastbare concepten ontwikkelen

Dag 3: Implement
Haalbaarheidscheck van je plan & vervolgstappen

Praktische informatie

Voor wie
Ontwerpers, bouwers en producenten van stages en decors en festivalorganisatoren. Bedrijven nemen deel in de combinatie van een ‘beslisser’ met een ontwerper/engineer. Aan de Track nemen 10 bedrijven deel. In totaal kunnen er 20 personen meedoen.

Data
28 november & 13 december 2018, 9 januari 2019

Tijden
9.00 – 18.00 uur

Locatie
Nader te bepalen, centraal gelegen

Kosten
€500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Trainer
Deze Track wordt geleid door CIRCO-trainer Ingeborg Gort-Duurkoop (Partners for Innovation).

Aanmelden
Meld je hier aan!