Nieuws

De mensen die in de CIRCO community bezig zijn met ‘creating business through circular design’ doen gaandeweg steeds meer ervaring op en ontwikkelen interessante visies en inzichten. Deze delen we hier in interviews, studentenproducten en teksten over uitdagingen en oplossingen.

CIRCO

Provincie Overijssel biedt honderd productiebedrijven CIRCO Track aan

16 januari 2019

Provincie Overijssel biedt honderd productiebedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan een CIRCO Track. Steeds meer bedrijven zoeken naar mogelijkheden om duurzaamheid en winstgevendheid te combineren. Dit past binnen de ambities van Provincie Overijssel om in 2050 te beschikken over een volledig circulaire economie.

Lees meer
CIRCO Next Steps Live

“Het is cruciaal dat je eerste circulaire stap een succes is”

30 november 2018

De maakindustrie kent al flink wat bedrijven die waardeverlies omzetten in circulaire business. En of deze pioniers nou net begonnen zijn of al langer onderweg, allemaal komen ze uitdagingen tegen. Kunnen we met elkaar oplossingen bedenken om weer een concrete stap verder te komen? Op 29 november vond de vierde editie van CIRCO Next Steps Live plaats. Enkele take-aways!

Lees meer
CIRCO @ Sri Lanka Design Festival

CIRCO @ Sri Lanka Design Festival

4 december 2018

Begin november bezocht CIRCO als onderdeel van een Nederlandse delegatie het Sri Lanka Design Festival. Door middel van een miniworkshop en een Circular Design Class liet CIRCO ondernemers en ontwerpers in Sri Lanka kennismaken met circulair design en circulaire businessmodellen.

Lees meer
ETAP

“We blijven eigenaar van de verlichting en zorgen er zo voor dat het een circulaire bestemming krijgt”

Met Light As A Service ontwikkelde het van oorsprong Belgische ETAP zijn eerste circulaire businessmodel. Door eigenaar te blijven van de verlichting blijft ETAP ook verantwoordelijk en zorgt bovendien na afloop van een contract voor een tweede of derde leven voor de ledlampen – en als dat niet kan, voor gecontroleerde recycling.

Lees meer
CIRCO Track Maritiem

Circulariteit als nieuwe businessnorm in de maritieme keten

Een groep maritieme ondernemers kwam onlangs bij elkaar tijdens de CIRCO Circulaire Business en Design Track om te werken aan circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Lees meer
CIRCO @ Embassy of Circularity

CIRCO op DDW: Embassy of Circularity & DRIVE

CIRCO is een van de trekkende partners van de nieuwe Embassy of Circularity, op de Dutch Design Week 2018. De Embassy of Circularity, die te zien is van 20 tot en met 28 oktober, zet circulair wonen centraal. Naast de Embassy is CIRCO ook op DRIVE te vinden. Kom langs in Eindhoven!

Lees meer
CIRCO

Op weg naar een circulaire kunststofsector

De grote publieke aandacht voor de kunststofsector weerspiegelt een groeiend maatschappelijk draagvlak voor duurzame veranderingen in de sector. Ook de Rijksoverheid en de sociale partners tonen zich vastberaden in het versnellen van de omslag naar een circulaire economie: “Het is tijd om woorden om te zetten in daden.”

Lees meer
CIRCO Track

CIRCOvlog (video) Track: Matrassen

Begin september vond de eerste dag van de CIRCO Matrassen Track plaats. Een impressie.

Lees meer
Bettje

“Bij Bettje zit het rendement in het maken van een zo goed mogelijk product”

Een circulair kinderbedje dat meegroeit met je kind en dat je alleen in huis hebt zo lang je het daadwerkelijk nodig hebt. Dat is in het kort de gedachte achter Bettje, het geesteskind van meubelmaker Chris Martin. “Bettje is het resultaat van mijn wens om naast mijn projectmatige werk als meubelmaker iets blijvends te creëren.”

Lees meer
CIRCO goes Rio

CIRCO goes Rio

Afgelopen week waren Pieter van Os en Jeroen Hinfelaar van CIRCO op werkbezoek in Rio de Janeiro, op uitnodiging van het Nederlandse Consulaat-Generaal. Het doel van dit bezoek was om nader te verkennen in hoeverre de in Nederland succesvolle Circular Design-aanpak, ook in Brazilië tot zijn recht zou komen.

Lees meer
Next Steps Live Bouw

“De bouwsector heeft een enorm circulair potentieel”

De circulaire revolutie in de bouwwereld is begonnen! In deze complexe keten stellen pioniers nieuwe vragen over rolverdeling, businesskansen en meer. Tijdens Next Steps Live op 28 juni werden ze besproken – om samen verder te komen. Enkele take-aways!

Lees meer

CIRCO in Uitvoeringsagenda Circulaire Economie 2018-2023

In een brief aan de Tweede Kamer geeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven, namens het kabinet, een reactie op de transitieagenda’s die afgelopen januari zijn gepresenteerd. De vijf agenda’s gaan over het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. In de kabinetsreactie wordt het CIRCO-programma prominent vermeld.

Lees meer