Nieuws

De mensen die in de CIRCO community bezig zijn met ‘creating business through circular design’ doen gaandeweg steeds meer ervaring op en ontwikkelen interessante visies en inzichten. Deze delen we hier in interviews, studentenproducten en teksten over uitdagingen en oplossingen.

Wil je een plek op Dutch Design Week? Maak kans door je voorstel in te dienen!

17 juli 2019

Van 19 tot 27 oktober 2019 vindt Dutch Design Week in Eindhoven weer plaats. Het grootste designevenement van Nederland en Noord-Europa. Voor professionals die al eens een CIRCO Track volgden hebben we een mooi aanbod. We hebben namelijk plek op de Embassy of Sustainable Design. Wil je erbij zijn en je circulaire business laten zien?

 

Lees meer

1000ste deelnemer CIRCO creëert circulaire business

9 mei 2019

Op 9 mei heeft Carlo Kastelijns van het Haarlemse bedrijf INTOS als de 1000ste deelnemer een CIRCO Track afgerond. CIRCO geeft bedrijven en ontwerpers in een reeks workshops concrete tools om circulaire business te creëren, met design als motor. De Provincie Noord-Holland maakte het voor bedrijven uit de regio mogelijk om de workshops te volgen. De Provincie geeft hiermee een impuls aan de circulaire economie. INTOS en de andere deelnemers aan de CIRCO Tracks geven een voorbeeld dat hopelijk velen doet volgen.

Lees meer

Nieuwe trainers voor CIRCO!

17 april 2019

CIRCO treedt samen met een groeiend aantal netwerkpartners, in steeds meer regio’s en sectoren, actief in contact met bedrijven. We willen deze bedrijven verleiden om stappen te zetten richting circulair ondernemen, met design als motor. Om deze geactiveerde bedrijven ook echt op weg te kunnen helpen in de CIRCO Tracks en Classes, waren ook extra trainers nodig. Op 16 april 2019 tekenden maar liefst 10 nieuwe trainers daarom een samenwerkingsovereenkomst met CIRCO.

Lees meer
CIRCO Track

Energie in Groningen, Friesland en Drenthe: Kick-off van CIRCO in Noord-Nederland

10 april 2019

Op 2 april 2019 vond de Kick-off van CIRCO in Noord-Nederland plaats. Meer dan 20 geïnteresseerde netwerkpartners waren aanwezig om kennis te maken met de CIRCO methodiek en na te denken hoe CIRCO ingezet kan worden om de circulaire potentie in de Noord-Nederland te ontsluiten.

Lees meer

“Wij zetten in op bewustwording in de bouwketen”

9 april 2019
Al tientallen CIRCO Tracks zijn inmiddels afgerond en veel ondernemers hebben de ideeën en lessen die ze meekregen met succes in de praktijk gebracht. Daarom brengen we in deze rubriek mooie CIRCO cases voor het voetlicht. Thies van der Wal houdt zich bij VBI bezig met MVO en duurzaamheid, en ontdekte tijdens de CIRCO Track dat VBI niet zozeer de manier van werken hoeft aan te passen, maar eerder de communicatie daarover naar buiten toe kan verbeteren.

Lees meer
CIRCO Agro Track

Eerste CIRCO Track voor de agrosector succesvol

3 april 2019

Circulariteit in de landbouwsector, hoe ziet dat er in de praktijk uit? Dat is wat de deelnemers van de allereerste CIRCO Circular Business Design Track voor de agrosector, die CIRCO organiseerde samen met de provincie Noord-Holland, de afgelopen tijd uitzochten. Vrijdag 29 maart vond de derde en laatste sessie plaats en werden de pitches gehouden in aanwezigheid van gedeputeerde Jack van der Hoek.

Lees meer

CIRCO Kick-off in de regio

2 april 2019

Als provincie of netwerkpartner de potentie van de circulaire economie in de regio benutten? Organiseer een CIRCO Kick-off in jouw regio!

Lees meer

Uitvoeringprogramma Circulaire Economie gelanceerd

21 februari 2019

Vandaag is het Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie officieel gelanceerd door staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat), met daarin een prominente rol voor CIRCO. Dit gebeurde tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie in de Fokker Terminal in Den Haag.

Lees meer

“Met 6,5 miljoen kilo gebruikt staal in de opslag heeft hergebruik veel impact”

18 februari 2019

Al tientallen CIRCO Tracks zijn inmiddels afgerond en veel ondernemers hebben de ideeën en lessen die ze meekregen met succes in de praktijk gebracht. In deze rubriek brengen we mooie CIRCO cases voor het voetlicht. In deze aflevering: Structural Engineer Jelle ter Braak van Heerema Marine Contractors bedacht en implementeerde een interne marktplaats zodat stalen balken gemakkelijker hergebruikt kunnen worden.

Lees meer
CIRCO

Provincie Overijssel biedt honderd productiebedrijven CIRCO Track aan

16 januari 2019

Provincie Overijssel biedt honderd productiebedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan een CIRCO Track. Steeds meer bedrijven zoeken naar mogelijkheden om duurzaamheid en winstgevendheid te combineren. Dit past binnen de ambities van Provincie Overijssel om in 2050 te beschikken over een volledig circulaire economie.

Lees meer
CIRCO Next Steps Live

“Het is cruciaal dat je eerste circulaire stap een succes is”

30 november 2018

De maakindustrie kent al flink wat bedrijven die waardeverlies omzetten in circulaire business. En of deze pioniers nou net begonnen zijn of al langer onderweg, allemaal komen ze uitdagingen tegen. Kunnen we met elkaar oplossingen bedenken om weer een concrete stap verder te komen? Op 29 november vond de vierde editie van CIRCO Next Steps Live plaats. Enkele take-aways!

Lees meer
CIRCO @ Sri Lanka Design Festival

CIRCO @ Sri Lanka Design Festival

4 december 2018

Begin november bezocht CIRCO als onderdeel van een Nederlandse delegatie het Sri Lanka Design Festival. Door middel van een miniworkshop en een Circular Design Class liet CIRCO ondernemers en ontwerpers in Sri Lanka kennismaken met circulair design en circulaire businessmodellen.

Lees meer